هندوکش

دهکده کوچک برای اطلاعات

هندوکش

دهکده کوچک برای اطلاعات

گزارش توسعه انسانی سازمان ملل ( افغانستان درقعر جدول)


                            

                

 افتضاح تر از این دیگر نیست واقعاً ! افغانستان از لحاظ شاخص توسعه انسانی از میان 182 کشور جهان از طرف اخر مقام دوم را گرفته است.

در گزارش توسعه انسانی سال 2009 سازمان ملل 182 کشور جهان از نظر شاخص توسعه انسانی رتبه بندی شده اند که در این میان افغانستان در جایگاه 181 قرار گرفته است. بر اساس تقسیم بندی گزارش توسعه انسانی کشورهای دارای نمره بالای 0.9 به عنوان کشورهای دارای توسعه انسانی بسیار بالا شناخته می شوند. کشورهای دارای نمره بین 0.8 تا 0.9 نیز با توسعه انسانی بالا، کشورهای داری نمره 0.5 تا 0.8با توسعه انسانی متوسط و کشورهای دارای نمره کمتر از 0.5 با توسعه انسانی پایین شناخته می شوند.

شاخص توسعه انسانی بر اساس معیارهایی چون امید به زندگی، کیفیت نظام آموزشی، درآمد واقعی و سرانه درآمد ملی محاسبه می شود و رقمی از صفر تا یک را دربرمی گیرد که هر چه این رقم بیشتر باشد دلالت بر وضعیت بهتر از نظر توسعه انسانی دارد.

کشورهای دارای توسعه انسانی پایین عبارتند از: توگو، مالاوی، بنین،‌تیمور لسته، ساح عاج، زامبیا، اریتره، سنگال، رواندا، گامبیا، لیبریا، گینه، اتیوپی، موزامبیک، گینه بیسائو، بوروندی، چاد، جمهوری دموکراتیک کنگو، بورکینافاسو، مالی، جمهوری آفریقای مرکزی، سیرالئون، افغانستان و نیجر.

با این حساب افغانستان از طرف آخر مقام دوم را احراز کرده است و ایران نیزدرجایگاه 88 قرار گرفته است. گزارش امسال که بر پایه اطلاعات سال 2007 قرار دارد موضوع مهاجرت و ارتباط آن با توسعه به عنوان موضوعی ویژه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. بر اساس این گزارش، حدود یک میلیارد نفر از جمعیت 7/6 میلیارد نفری جهان به عنوان مهاجر زندگی می کنند. یعنی از هر 7 نفر تقریبا یک نفر در جهان مهاجر است. 740 میلیون نفر از این رقم شامل مهاجران داخلی هستند و 214 میلیون نفر نیز مهاجرانی می باشند که در کشورهای دیگری به غیر از کشور خود زندگی می کنند. برخلاف آنچه تصور می شود پدیده مهاجرت بین المللی عمدتا به مقصد کشورهای در حال توسعه است نه توسعه یافته. در حدود 60 درصد مهاجرت های بین المللی شامل مهاجرت از یک کشور توسعه یافته به کشورهای در حال توسعه است. 37 درصد مهاجرت ها هم از کشورهای در حال توسعه به مقصد کشورهای توسعه یافته است. 3 درصد مهاجرت ها نیز از یک کشور توسعه یافته به کشور توسعه یافته دیگر است.

در گزارش توسعه انسانی سال جاری میلادی، نروژ در صدر کشورهای جهان از نظر توسعه انسانی قرار گرفته است. نروژ با کسب نمره 0.971 به عنوان نخستین کشور جهان از نظر بالا بودن توسعه انسانی شناخته شده است.
استرالیا نیز با کسب نمره 0.97 در جایگاه دوم قرار گرفته است.ایسلند نیز با کسب نمره 0.969 در جایگاه سوم قرار داده شده است.

 

 

نظرات 1 + ارسال نظر
رحمتی یکشنبه 19 مهر‌ماه سال 1388 ساعت 09:31 ق.ظ http://mnrahmati.blogfa.com

پیشتر آ تا بگویم قصه ای
بو که یابی از بیانم حصه ای

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد